Huis verkopen zonder makelaar: verkoop jouw woning met Rivolta Vastgoed!

Door onder andere de toenemende ontwikkelingen van de technologie en de steeds hogere vastgoedprijzen, zien we dat steeds meer mensen zich afvragen of ze zonder makelaar hun woning of bedrijfspand kunnen verkopen of verhuren. In deze blog bespreken wij de mogelijkheden en de voor- en nadelen van het verkopen of verhuren van vastgoed zonder makelaar. 

Courtage Nederlandse makelaars

Het is mogelijk om vastgoed zonder tussenkomst van een makelaar te verkopen of te verhuren. Het voordeel is dat je hoge makelaarskosten bespaart. Een gemiddelde makelaar in Nederland hanteert een vrij hoge courtage. Meestal ligt dit percentage tussen de 0,75% en 1,5%. Je betaalt meestal de commissie: de gemiddelde makelaar rekent namelijk vaak naast de courtage ook nog de vaste kosten.

Zelf jouw woning verkopen?

Het verkoopproces zelf doen? Zelf jouw woning verkopen is vrij ingewikkeld en duurt in beginsel langer zonder de tussenkomst van een makelaar. Dit vanwege het feit dat er (complexe) juridische regels gelden bij een vastgoedtransactie. Eveneens dient er een (koop)overeenkomst opgesteld te worden. Daarnaast is een gemiddelde verkoper niet in staat om het vastgoedobject op een grote website zoals Funda te publiceren. 

Alternatief

Om zo dicht mogelijk in de buurt te komen van het idee 'zelf jouw woning verkopen zonder makelaar' hebben wij een oplossing bedacht: verschillende pakketten aanbieden waar verschillende diensten bij behoren. Één van die pakketten is dan ook het 'zelf jouw woning verkopen'-pakket. Hierbij hebben we rekening gehouden met het feit dat er veel huizenverkopers zijn die veel zaken zelf willen regelen, maar daarbij graag de nodige ondersteuning willen ontvangen om toch de overdracht van de woning zoveel mogelijk zelf te kunnen doen. Ook kunnen we de woning op verschillende platformen plaatsen waardoor de woning zoveel mogelijk aandacht krijgt. Bij al onze pakketten kun je exact de hoeveelheid hulp kiezen die je nodig acht. Hoe meer hulp, des te hoger wordt de prijs van het pakket. Mocht je toch meer hulp nodig hebben dan kun je altijd contact opnemen met ons. 

Contactformulier
#replace title#